Werven via social media: 5 direct toepasbare tips

Bijna elke Nederlander heeft wel één of meerdere social media-kanalen waarop hij/zij actief is. Werven via social media voor je nieuwe werknemer(s) is simpel en slim. Met recruitment via social media heb je de mogelijkheid om mensen te bereiken die redelijk tevreden zijn met hun huidige baan maar een mooie nieuwe kans niet voorbij laten gaan. De zogenaamde latent werkzoekenden.

Hieronder allereerst een aantal feitjes over het gebruik van social media in 2019 in Nederland:

  • Facebook: 10.1 miljoen gebruikers
  • YouTube: 8.7 miljoen gebruikers
  • LinkedIn: 4.6 miljoen gebruikers
  • Instagram: 4.9 miljoen gebruikers
  • Twitter: 2.5 miljoen gebruikers

Bron: Marketingfacts

Om  te gaan werven via social media voor jouw bedrijf, is het belangrijk om je de volgende vragen te stellen: waar bevindt zich mijn doelgroep, en belangrijker nog, hoe ga ik ze bereiken? In deze blog geven wij je 5 tips om direct zelf aan de slag te gaan.

Werven via social media tips

#1: Werving is verleiding

Beleving is relevanter dan ooit. Werkzoekenden screenen jouw vacature waarna ze direct beslissen of het ja of nee is. Gebruik daarom in je advertentie nooit alleen tekst, maar onderbouw deze tekst met een sterk sprekende kwalitatief goede afbeelding.

Verwerk in de advertentie het antwoord op de belangrijkste vragen van een eventuele werkzoekende. Vragen als: voor hoeveel uur per week is deze vacature? Zijn er doorgroeimogelijkheden? Wat ga ik verdienen? En dat allemaal met zo min mogelijk tekst. Een uitdaging dus, maar die ga je vast niet uit de weg.

#2: Creëer interactie op social media

Post niet alleen advertenties. Stel je zich dit voor: dagelijks zie je die ene collega die het alleen maar over zichzelf kan hebben. Ik heb dit, ik heb dat, ik doe dit, ik doe dat. Vind je dit na een week nog steeds interessant? Waarschijnlijk irriteer je je na een dag al mateloos. Op exact dezelfde manier werkt Facebook en andere social media en veel bedrijven maken hier een grote fout. Maak contact met je achterban, stel vragen, nodig mensen uit om te reageren, post iets grappigs etc..

#3: Houd altijd de doelgroep in je achterhoofd

Het klinkt heel simpel maar toch is deze erg belangrijk. Bij recruitment via social media is het altijd van belang om je doelgroep in je achterhoofd te houden. Stel: je hebt een vacature voor een metselaar. Hoe groot acht je de kans dat je daadwerkelijk een metselaar vindt op LinkedIn? Het is aannemelijker dat je de metselaar via Facebook vindt.

Ieder social medium vraagt om een andere aanpak. Wanneer je bijvoorbeeld LinkedIn gebruikt is dit werkgerelateerd. Op dit kanaal kun je volop kennis of vacatures delen. Gebruikers van LinkedIn hebben deze verwachting van dit platform. Anders wordt het wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Facebook. Facebook is voor velen een medium voor ontspanning en privé-berichten. Dus bedenk welk bericht je waar plaatst. Meer informatie over het definiëren van jouw doelgroep, vindt je in deze blog.

Degene die meer thuis is in social media heeft vast weleens gehoord dat Instagram meer is voor de jongere mensen. Een perfecte mogelijkheid om jeugd te benaderen als je het mij zou vragen. Heb je eraan gedacht om deze zomer vakantiewerkers te werven via Instagram?

#4: Ga live!

Videomateriaal en live streamen via social media is hot! Via YouTube, Twitter, Instagram en Facebook is het mogelijk om een live-uitzending te starten. Een uitstekende kans om live in contact te komen met werkzoekenden. Zodat ze niet naar jouw kantoor hoeven te komen.

Start bijvoorbeeld eens met een live question & answer moment. Ontdek wat er leeft onder werkzoekenden en beantwoord hun vragen. Een andere optie is om je vacature in de vorm van een filmpje te posten.

#5: Blijf jezelf

Zorg voor vacatures en bijbehorende posts, die passen binnen jouw bedrijfscultuur. Door dit te doen, trek je kandidaten aan die binnen je bedrijf passen. Ook krijgen zij hierdoor vertrouwen in jouw bedrijf en dat maakt het werk voor hen aantrekkelijk.

Meer werven via social media met Smyler

We hopen dat je direct aan de slag kuan met werven via social media aan de hand van deze tips. Mocht je meer tips willen ontvangen, abonneer je je  dan op onze nieuwsbrief. Uiteraard is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen om verder te sparren over recruiten op social media. We horen graag van jou!