Personeel vinden met krachtige social media campagnes

Zoek jij personeel voor jezelf of voor een klant (omdat je een intermediair bent)? Dan weet je – of je komt er heeeel snel achter – dat dit geen gemakkelijk taak is. Het aantal werklozen is in jaren niet zo laag geweest. Ten opzichte van het vorige kwartaal is het aantal werklozen met 14.000 afgenomen. Meer informatie hierover kun je o.a. vinden op https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt/werklozen.

Personeel vinden via jobboards

Traditioneel zoeken veel bedrijven naar personeel op de bekende jobboards. Voorbeelden hiervan zijn Indeed, werk.nl, nationalevacaturebank.nl, monsterboard.nl etc. Vooral actief werkzoekenden maken gebruik van dit soort sites. Deze doelgroep is op de niet-werkzoekenden na het kleinst. En voor de helderheid, een niet-werkzoekende is iemand die het reuze naar zijn zin heeft bij zijn huidige werkgever, en niet open staat voor een baanwissel o.i.d.

Latent werkzoekenden bereiken

De grootste doelgroep zijn de latent werkzoekenden. Dit zijn personen die tevreden zijn met hun baan en niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Maar als zij benaderd worden met een mooie kans, dan zullen ze die zeker overwegen. Wij vinden dit de meest interessante doelgroep. Waarom? Je kunt ze namelijk niet bereiken via de traditionele weg, en al zeker niet via de jobboards, waar ik het al eerder over had. Cijfers omtrent deze doelgroep verschillen nogal, maar tussen de 50% en 75% van de arbeidsmarkt is volgens de meeste bronnen latent werkzoekend.

Social recruitment advertising

Er zijn verschillende manieren om deze doelgroep te bereiken en één daarvan is via sociale media met social recruitment advertising. Door gerichte targeting op basis van een combinatie van specifieke kenmerken bereiken wij de doelgroep die relevant is voor jouw vacature.
Ofwel, kort door de bocht: wij zoeken uit welke kanalen het meest gebruikt worden. Gericht op de doelgroep van jouw vacature maken wij een aantrekkelijke boodschap in woord en beeld (foto of film). Content noemen we dat. Deze content sluit zo dicht mogelijk aan op het gewenste profiel, zodat de nieuwe werknemer niet binnen een week weer weg is vanwege een mismatch in beeldvorming. Want eerlijk is eerlijk, dat kunnen we ook als online marketeers. Maar dan verspil je je vakmanschap, is mijn mening.

Nieuwsgierig?

Spreek dit artikel over deze nieuwe manier van personeel vinden je aan en wil je er meer over weten, kom eens langs. Onze koffie pruttelt altijd voor dit soort gesprekken. Uiteraard stap ik ook met alle plezier in de auto en rij ik naar jou toe.