Wat is Vacaturemarketing?

Wat is Vacaturemarketing?

Vacaturemarketing is het gebruik maken van marketingmiddelen om sollicitanten/kandidaten te werven. Veel gebruikte middelen daarvoor zijn bijvoorbeeld facebook-campagnes of werken bij-pagina's.

Hoe werken wij?

Hoe werken wij?

Eerste brengen we gezamenlijk jouw doelgroep in kaart. Met behulp daarvan en het beschikbare budget, bepalen we de beste manier om aan de slag te gaan: met campagnes of met het bouwen van jouw merknaam. Daarop gaan we kanalen afstemmen, daarmee bedoelen we de manier waarop we naar buiten gaan komen. Op basis van kennis en ervaring weten wij welke manier past bij jouw doelgroep. Soms is dat LinkedIn, soms Facebook en weer een andere keer zijn offline kanalen beter geschikt. Of juist een combinatie. In samenwerking met een medewerker van jou of zelfstandig creëren en plaatsen we beeldmateriaal en teksten. Daarna gaan we op basis van rapportages de vacaturemarketing bijsturen.

Vast contactpersoon bij Smyler; een bonuscollega
We werken met vaste contactpersonen. De Smyler waarmee je kennismaakt, wordt verantwoordelijk voor alle marketing werkzaamheden en stuurt intern de juiste mensen aan. Om het DNA van jullie bedrijf zo goed mogelijk eigen te maken, adviseren we dat 'jouw' Smyler regelmatig bij jou op kantoor aanwezig is. 

De voordelen van Smylers

De voordelen van Smylers

Wij maken het verschil. Dat klinkt als borstklopperij, maar zo bedoelen we het niet. Het zijn de mensen die Smyler maken, dat is wat we bedoelen.
Het zijn uiteindelijk de Smylers die de marketing uitvoeren. En dat klikt, of niet. Dit hoe wij zijn:

  • Creatief
  • Nuchter
  • Recht door zee
  • Verantwoordelijk
  • Soms een tikje eigenwijs, als dat nodig is
 

Nieuwsgierig naar hoe onze vacaturemarketing werkt en naar wat we voor jou kunnen betekenen?