5/5

SOCIAL MEDIA UITBESTEDEN

Social media, iedereen kent en gebruikt het tegenwoordig. Het is onmisbaar in de huidige maatschappij en dat betekent dat er ook zakelijk gezien veel te halen valt. Social media heeft een enorm bereik met voor advertenties uiterst specifieke targeting, een droom die realiteit is geworden (voor marketeers). 

Social media is voor elk bedrijf belangrijk. Of het nu gaat om ‘gezien worden’ of om keiharde leads: het is onmisbaar voor elk bedrijf. Alleen heeft niet elk bedrijf de expertise en ervaring in huis voor een goed werkende social media strategie. Daarvoor is ‘social media uitbesteden dé oplossing!

INHOUD

Social media uitbesteden
leer en groei

Social media marketing uitbesteden…  bespaar tijd en ontdek wat jouw bedrijf kan bereiken met een effectieve social media strategie. Social media is een overkoepelende term voor alle online kanalen waarmee je digitaal kunt communiceren. Er zijn veel verschillende social media kanalen. Elk van die kanalen wordt door andere leeftijdsgroepen (relatief gezien) gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Instagram (jongeren en jongvolwassenen), LinkedIn (werkende volwassenen), Facebook (volwassenen), Twitter (algemeen), YouTube (algemeen), Pinterest (vrouwen) en TikTok (jongeren). 

verschillende marketingkanalen

ONZE EXPERTISES

HET JUISTE SOCIAL MEDIA KANAAL KIEZEN

Welk social media kanaal voor jou het belangrijkst is, hangt volledig af van de branche waarin je actief bent en wat je doelgroep is. LinkedIn is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk voor B2B-marketing, terwijl Instagram heel interessant is voor B2C-marketing. Maar ook dit kan weer verschillen per branche. Zo wil je bijvoorbeeld als meubelmaker of tattoo artist weer heel graag gezien worden op Pinterest. Nu denk je misschien al snel: dat kan ik zelf toch ook wel? Er komt echter meer bij kijken dan dat je zou denken. Daarom geven we op deze pagina graag antwoord op de vraag: waarom zou je als bedrijf je social media uitbesteden? 

EFFECTIEVE SOCIAL MEDIA STRATEGIE

Social media blijft groeien en wordt steeds belangrijker op zakelijk gebied. Met een effectieve social media strategie zorg je ervoor dat je tijd ook resultaat oplevert. Dit kan bijvoorbeeld meer naamsbekendheid zijn. En bovendien kan hogere betrokkenheid met jouw potentiele klanten, waarvoor social media zich sterk leent, resulteren in meer sales. 

Hoe zorg je ervoor dat jouw pagina opvalt bij een potentiële klant? 
Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen met het uitbesteden van je social media!

FACEBOOK MARKETING UITBESTEDEN

Ontdek de mogelijkheden van het uitbesteden van je Facebook marketing en help je Facebook strategie naar een hoger niveau! 

Facebook is momenteel nog steeds het meest gebruikte social media platform ter wereld. Facebook heeft 10.400.000 gebruikers (stijging van 0% t.o.v. 2020) en 7.300.000 dagelijkse gebruikers (stijging van 3% t.o.v. 2020) in Nederland. Het is al een tijd niet meer het meest groeiende platform, maar nog steeds is het dus een hele interessante plek voor het bereiken van je marketingdoelen. Wil je dit op een effectieve manier doen? Ga dan je Facebook uitbesteden aan een professioneel online marketing bureau.

social media uitbesteden

ADVERTEREN OP FACEBOOK

Facebook is voor veel bedrijven de perfecte plek om te adverteren. Relatief goedkoop en effectief. Facebook heeft een algoritme waardoor gebruikers advertenties zien die persoonlijk aan hen gekoppeld zijn. Klinkt een beetje creepy hé!? Creepy voor gebruikers misschien, maar voor adverteerders is het goud waard. Door dit algoritme kan er heel effectief geadverteerd worden en dat is wat je wilt. 

De juiste mensen op het juiste moment benaderen; daar is iedereen naar op zoek. Wil jij echt effectieve advertenties? Dan is het verstandig om een professionele Facebook advertiser aan de gang te laten gaan. Laat je Facebook marketing uitbesteden en ontdek de mogelijkheden van een perfect opgestelde campagne.

FACEBOOK ALGEMEEN

Naast adverteren op Facebook is het ook belangrijk dat je social feed op Facebook klopt en dat je consistent posts plaatst. Hoe maak je zo’n social feed überhaupt kloppend? vraag je jezelf misschien af. Hieronder 3 handige tips voor jouw Facebook feed. 

Een goede Facebook post is visueel. Dit betekent dat je uitsluitend mooie en kwalitatieve foto’s gebruikt. Het is bewezen dat visuals beter scoren dan tekst.

Post consistent en houd het simpel. Zorg ervoor dat je elke week een consistent ritme aanhoudt met het publiceren van je posts. Houd de posts simpel door een eenvoudige boodschap te brengen.

Inspireer en creëer engagement. Door je posts persoonlijk te maken en je volgers uit te nodigen om te reageren, zorg je voor engagement op je social media. Hierdoor krijg je meer likes, delingen en weergaven. 

"Smyler gaat voor marketing waar je blij van wordt...
met resultaat dat loont!"

FACEBOOK MARKETING UITBESTEDEN AAN SMYLER

Ben jij op zoek naar begeleiding of uitbesteding om meer doelgericht te werken aan jouw Facebook? Of heb je hulp nodig bij het adverteren op Facebook? 

Dan ben je bij Smyler op de juiste plek. Het uitbesteden van je Facebook betekent dat wij jou volledig ontzorgen in alle activiteiten rondom Facebook. Of we het samen doen of dat we het voor je doen; dat is aan jou!

LINKEDIN MARKETING UITBESTEDEN

Ontdek de mogelijkheden van het uitbesteden van je LinkedIn marketing en help je LinkedIn strategie naar een hoger niveau! 

LinkedIn: het perfecte marketingkanaal voor B2B bedrijven. Het is als het ware de zakelijke versie van Facebook. LinkedIn heeft 5.000.000 Nederlandse gebruikers (stijging van 6% t.o.v. 2020) en 892.000 Nederlandse dagelijkse gebruikers (stijging van 39% t.o.v. 2020). LinkedIn groeit! En dat is niet iets om te negeren.

LINKEDIN ADVERTEREN UITBESTEDEN

Maar liefst ⅔ van de B2B-bedrijven gebruikt LinkedIn om directe leads binnen te halen. Dit komt doordat de conversieratio op LinkedIn wel drie keer zo hoog blijkt te zijn als bij Google Ads. Wil jij B2B adverteren? Dan is LinkedIn het ideale kanaal om jouw social media strategie op te bouwen. Laat je LinkedIn marketing uitbesteden en ontdek de hoge conversiepercentages van het platform. 

LINKEDIN ALGEMEEN UITBESTEDEN

LinkedIn is ook heel interessant om organische bezoekers binnen te halen. Met een goede strategie creëer je veel betrokkenheid en zorg je voor een betere zakelijke naamsbekendheid. Bekijk hieronder drie tips voor ‘dé perfecte LinkedIn post’.

Denk na over je hashtags. Gebruik jij al hashtags? Doe onderzoek naar interessante hashtags voor jouw branche en voeg ze toe aan je posts.

Post op een gunstige dag en tijd voor jouw branche. Door je LinkedIn post op de juiste dag en tijdstip te posten zorg je voor meer interactie. Hierdoor laat het algoritme van LinkedIn je post aan nog meer gebruikers zien, waardoor je nog meer interactie krijgt. Wat is dan de beste tijd? Op LinkedIn kan je algemeen gezien het beste posten op dinsdag tot en met donderdag tussen 07:00 & 09:00, 11:00 & 12:00 en 17:00 & 18:00 uur.

Voeg altijd een call to action (CTA) toe aan je post. Met een CTA aan het einde van je post spoor je mensen aan actie te ondernemen. Doordat je dit in je post verwerkt, zorg je voor meer interactie en dat resulteert weer in meer weergaves.

LINKEDIN MARKETING UITBESTEDEN AAN SMYLER

Wil jij een effectieve social media strategie en wil jij je social media uitbesteden? Krijg hulp met onder andere LinkedIn en bouw aan exponentiële groei van je social media kanalen. Smyler helpt je graag verder en ontzorgt jou in al je social media activiteiten. 

socialmedia-uitbesteden-tamara-en-arga

INSTAGRAM UITBESTEDEN

Ontdek de mogelijkheden van het uitbesteden van je Instagram marketing en til je Instagram strategie naar een hoger niveau!

Instagram is een platform dat de laatste jaren enorm gegroeid is. Instagram heeft 5.900.000 gebruikers in Nederland (groei van 5% t.o.v. 2020) en 3.700.000 dagelijkse gebruikers (groei van 7% t.o.v. 2020). De groei van Instagram is inmiddels aardig afgevlakt onder jongeren (tot 40 jaar). Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat TikTok de laatste periode heel hard is gegroeid (groei van 150% in het aantal Nederlandse gebruikers). TikTok groeit vooral zo hard in de jongerengroepen t/m 19 jaar en 20 t/m 24 jaar.

INSTAGRAM ADVERTEREN UITBESTEDEN

Adverteren op Instagram gaat via Meta (de nieuwe overkoepelende naam van Facebook). Het is een perfect kanaal om te adverteren voor B2C. Er zijn vele targeting opties, dus je kunt je advertenties heel specifiek onder de aandacht brengen van je doelgroep. Wil jij B2C adverteren? Dan is Instagram het ideale kanaal voor jouw bedrijf. 

Creëer effectieve advertenties met professionele hulp van een Instagram marketing bureau, zoals Smyler. Smyler helpt je graag verder! Met meerdere Instagram specialisten zorgen wij dat jouw Instagram advertenties op de juiste manier ingezet worden.

INSTAGRAM ALGEMEEN UITBESTEDEN

Wie is er tegenwoordig niet mee bezig? Een zo’n mooi mogelijke Instagram feed met hoogtepunten, strakke filters en een fotogenieke profielfoto. Ook zakelijk is het belangrijk dat jouw Instagram account professionaliteit uitstraalt. Daarom ontwerpen we bij Smyler speciale huisstijlen voor  social media kanalen en dus ook voor Instagram. Door een goede huisstijl op te zetten, heb je een goed startpunt voor jouw organische Instagram strategie.

Vervolgens is het belangrijk dat je consistent en kwalitatief gaat posten. Hieronder vind je 3 belangrijke tips voor het creëren van dé Instagram post:

Visueel aantrekkelijk en persoonlijk beeldmateriaal. Plaats alleen mooie plaatjes. Hoe maak je het persoonlijk? Geef volgers een kijkje achter de schermen of deel foto’s en filmpjes van eventuele mooie projecten of producten.

Geen filters! Gebruik niet te veel filters. Verhoog alleen je belichting en contrast. 

Forceer interactie. Door je volgers iets te vragen in je post kun je een reactie forceren. Stel een gemakkelijke vraag waarop ook heel gemakkelijk gereageerd kan worden of zet een dilemma in je post of story.

wij helpen je graag verder!

ONZE SOCIAL MEDIA SPECALISTEN

SOCIAL MEDIA UITBESTEDEN PAKKETTEN

Bij Smyler hanteren we geen vaste ‘social media uitbesteden’ pakketten. Zoals je zult begrijpen, zijn de kosten voor het uitbesteden van je social media marketing maatwerk. De kosten zijn o.a. afhankelijk van de frequentie van posten, concurrentie en welke doelen je wilt behalen. Als je interesse hebt om je social media uit te besteden aan Smyler, brengen we je wensen en doelen in kaart. Op basis daarvan maken we een offerte. Als algemene richtlijn geldt: voor een effectieve social media strategie hebben we minimaal 8 uur per maand nodig.

KOSTEN SOCIAL UITBESTEDEN PAKKETTEN

Ook om te adverteren op social media hebben we geen vaste pakketten. Ook deze kosten zijn afhankelijk van je wensen en doelen. Neem gerust contact op, zodat we je meer informatie hierover kunnen geven.

SOCIAL MEDIA MARKETING BEDRIJF

Een social media marketing bedrijf ontzorgt andere bedrijven of personen in (één) van de volgende punten:

SOCIAL MEDIA STRATEGIE

Social media strategie: eigenlijk het allerbelangrijkste punt voor succesvolle social media marketing. Met een social media strategie bepaal je op welke manier jij je social media gaat inzetten. Er zijn een aantal stappen die hierbij komen kijken:

SOCIAL MEDIA MARKETING

Social media is ondertussen al een aardige tijd niet te missen in het dagelijks leven. Toch blijft het nog steeds enorm groeien. Geen ander kanaal wordt zoveel voor marketing gebruikt als social media.

"Social media marketing is het gebruik van social media platforms en websites om een product of dienst te promoten."

Om even aan te tonen hoe populair social media is: 4.140.000.000 mensen gebruiken iedere maand social media; dit is 53% van de wereldbevolking! Wat zijn de meest bezochte websites ter wereld? 

  1. YouTube (8.564.000.000 maandelijkse bezoekers)
  2. Facebook (3.483.000.000 maandelijkse bezoekers)
  3. Twitter (2.008.000.000 maandelijkse bezoekers)
  4. Instagram (525.000.000 maandelijkse bezoekers)

Wat komt er overeen? Het zijn allemaal social media kanalen. 

 

SOCIAL MEDIA MARKETING DOOR SMYLER

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Smyler helpt je graag verder om prachtige resultaten te behalen met jouw social media marketing!

waardevol en geheel vrijblijvend. beloofd.

PLAN EEN INSPIRATIEGESPREK