Wat is Contentmarketing?

Wat is Contentmarketing?

Contentmarketing is het gebruik maken van teksten en/of beeldmateriaal met commerciële doeleinden.
Door middel van content bereik je via een kanaal jouw doelgroep. Allemaal marketingtermen, we know.
In Jip-en-Janneke-taal komt contentmarketing neer op het volgende: door middel van teksten en beelden gaan we via de meeste geschikte locaties jouw doelgroep overhalen om (meer) bij je te kopen of om klant te worden. Dat kan online zijn via bijvoorbeeld een online advertentie of een social medium, maar indien nodig ook offline via bijvoorbeeld een digitaal billboard of brochure.

Uiteindelijk gaat het niet - alleen - om wát we doen, maar vooral om hóe we dat doen. Wij zijn sterk in het persoonlijk maken van jouw bedrijf. Dat doen we door bij je op kantoor te komen zitten om het DNA van jouw bedrijf op te nemen. Soms eenmalig, vaker regelmatig. Bijvoorbeeld 1x per maand of per week zelfs. Meer weten over onze manier van werken? Lees verder of nodig ons uit.

 
 • Content

  De boodschap in woord en/of beeld

 • Kanaal

  De manier om de boodschap over te brengen

 • Doelgroep

  Jouw potentiële klanten

Hoe werken wij?

Hoe werken wij?

Nadat we gezamenlijk jouw doelgroep in kaart gebracht hebben, gaan we daarop kanalen afstemmen. Op basis van kennis en ervaring weten wij welk kanaal past bij jouw doelgroep. Soms is dat LinkedIn, soms Facebook en weer een andere keer zijn offline kanalen beter geschikt. Of juist een combinatie. In samenwerking met een medewerker van jou of zelfstandig creëren en plaatsen we content. Nadat we een stabiele stroom aan content hebben gecreëerd, passen we op basis van rapportages de content aan.

Vast contactpersoon bij Smyler; een bonuscollega
We werken met vaste contactpersonen. De Smyler waarmee je kennismaakt, wordt verantwoordelijk voor alle marketing werkzaamheden en stuurt intern de juiste mensen aan. Om het DNA van jullie bedrijf zo goed mogelijk eigen te maken, adviseren we dat 'jouw' Smyler regelmatig bij jou op kantoor aanwezig is. 

Volgende fase
Het meest efficiënt is Marketing Automation. Daarbij maken we content op basis van data, in plaats van andersom. Meer over Marketing Automation vind je elders op deze website. 

De voordelen van Smylers

De voordelen van Smylers

Wij maken het verschil. Dat klinkt als borstklopperij, maar zo bedoelen we het niet. Het zijn de mensen die Smyler maken, dat is wat we bedoelen.
Het zijn uiteindelijk de Smylers die de marketing uitvoeren. En dat klikt, of niet. Dit hoe wij zijn:

 • Creatief
 • Nuchter
 • Recht door zee
 • Verantwoordelijk
 • Soms een tikje eigenwijs, als dat nodig is

Onze klanten

Onze klanten